Inloggen

 

Klankbord 7

directie

Vandirectie

AanIedereen in alle groepen

78afaf3f7429adb01e6c8b2364be7583

21 februari 2019                                

Kalender

datum

  activiteit

vrij 22 febr

      roostervrij

ma 25 febr - vrij 1 maart

  voorjaarsvakantie

di 5 maart

  carnaval en juffen/meesterdag

 

  MR/OR

15 maart

  mogelijke staking

19 maart

  SAVE the DATE - Tweeklankcafé

21 maart

  Kangaroe wedstrijd

25 maart

  Studiedag - kinderen vrij

26-27-28 maart

  Kijkochtenden groep 1/2

vrij 29 maart

  Podium groep 3/4/5
Zwerfboekenkast - Bookspot

boewk

Onderaan de trap staat een kleurig, vreemd kastje...  Dit is een zwerfboekenkast, onze eigen bookspot.

Dat betekent dat er boeken in staan die de kinderen mogen meenemen en lekker lezen. Daarna kunnen ze het weer terugzetten in het kleurige, vreemde kastje. Maar je mag er ook zelf een leuk boek achterlaten.
Heeft u thuis een boek waarvoor de kinderen ‘te groot’ voor zijn geworden en er nog netjes uitziet, dan is het vast een goed boek voor de zwerfboekenkast. Zet hem er maar in! Zo wordt ook dit boek een zwerfboek, klaar voor de zwerfboekenkast. 
We hopen op veel zwerfboeken en nog meer leesplezier!

GEZOCHT

Graag willen wij, de leerlingenraad/school en verkeersouder, de omgeving rondom school veilig houden. Wij zijn daarom op zoek naar ouders die zouden willen bijdragen door de rol van klaarover gezamenlijk te gaan delen. Wilt u meer weten? Dit kunt u aangeven bij directie@detweeklank.nl

Hemel en Aarde

De komende godsdienst/levensbeschouwing van Hemel en Aarde gaan de weken na de vakantie over het onderwerp ''hart''. Het is een rijk onderwerp, want het hart is letterlijk misschien niet veel meer dan een bloedpomp, het is ook het symbool voor de liefde, passie en alles wat een mens beweegt. Een mooi onderwerp, waar we de komende lessen ons hart aan kunnen ophalen.

In je hart komende je gevoelens tot uiting. Je hart gaat tekeer als je echt bang of zenuwachtig bent, of als je echt schrikt. Er is geen lichaamsdeel dat zo direct verbonden is met je gevoelens. Alleen daarom al is het een bijzonder deel van jezelf.

Niet alleen gevoelens, maar ook de eigenschappen worden vaak verbonden met het hart. 

In sprookjes kom je mensen tegen met een goed of een slecht hart. Ook moed of mededogen zijn de eigenschappen waarvan vaak verteld wordt dat die door het hart worden ingegeven. En natuurlijk staat het hart ook symbool voor de liefde en verliefdheid - van alle symbolen wordt het hartje misschien wel het vaakst gebruikt, in emoticons, op kleding of in reclame.

Het hart is niet alleen een plek voor de gevoelens of symbool voor eigenschappen. Het hart is ook de kern van je persoon, van dat wat je het meest raakt en drijft. Denk maar aan uitdrukkingen als 'iets met heel je hart doen', of 'ik heb mijn hart verpand aan....'. Je hart klopt waar je passie ligt.

Ook in levensbeschouwelijke tradities heb je beelden en verhalen waarin het hart de kern van je bestaan is. Die gaan we verkennen met de kinderen. Zo heb je in de oosterse tradities de overtuiging dat in je lichaam energiebanen lopen, die chakra's worden genoemd. Eén van die chakra's is het hart-chakra, dat lichaam en geest verbindt. We kijken met de kinderen ook naar afbeeldingen van Jezus, waarop hij is afgebeeld met een brandend hart, om zijn bewogenheid met en liefde voor de wereld weer te geven.

Met het onderwerp hart worden de kinderen uitgenodigd om hun beeld van mens-zijn te verrijken. We hebben genoeg te bespreken. Met het hart op de tong, zullen we maar zeggen.

 

Na het carnaval vieren, is de traditie in het katholieke geloof dat de periode van 40 dagen vasten aanbreekt. In de kerken wordt aandacht aan deze periode besteed.

Op zondag 7 april zal dit het thema centraal staan met als overdenking

              ........ Vasten, ietsje minder – ietsje meer...........
Wij zijn in de vastentijd. Jezus vastte met zijn leerlingen ook. Vasten betekent iets minder. Je bewust worden dat niet alles vanzelfsprekend is. Het betekent ook iets meer. Iets meer van het goede in het leven doen. Goede voornemens maken en uitvoeren. Vastentijd, 40 dagen is een tijd om na te denken en dat gaan wij deze zondag doen.

Waar?             Barbarakerk      Nicolaaskerk          Emmauskerk
                           9.30 uur           10.00 uur                11.00 uur


Verjaardagen
datum     Naam Groep
22 februari        Fajr Abou Alzahab 6
22 februari   Rikárdó van der Veen 1-2 K/A
23 februari   Juna Jufuway 1-2 A/L
25 februari   Kai Thijm 7
26 februari   Maytham Al Khafaji

1-2 K/A

6 maart   Andy Benjamins

7

7 maart   Emir Tanis

1-2 K/A

8 maart   Joy Jufuway

8

11 maart   Naomi Willemse

6

13 maart   Hailey Jong A Liem

4

14 maart   Mikki Walsh

7

15 maart   Joshua Verweij

1-2 K/A

16 maart   Naomi Hordijk

6

16 maart   Jesse Laagland

3

16 maart   Tycho Laagland

3

19 maart   Ömer Erdemir

6

20 maart   Boaz van Engelen

6

24 maart   Selina Lagioia

1-2 J

25 maart   Naomi Ekkers

6

Efbba92bf811253847035728ecc2d9b2

2018-2019